Ga naar inhoud
Grootformaat commerciële en industriële printoplossingen
 

ARTtrust – Printidentificatie- en authenticatie-oplossing voor fotografen en kunstenaars die HP printers met pigmentinkt gebruiken

 
 
ARTrust zilver

+

ARTrust online

Wat is ARTtrust?

ARTtrust is een eenvoudig, zelf aan te brengen certificeringssysteem, onder volle controle van de fotograaf of kunstenaar, dat elke Digital Fine Art Collection Pigment Print (pigmentprint) die met een HP Professional fotoprinter en HP inkt op compatibele media wordt afgedrukt, een individuele identiteit verleent. De oplossing omvat zowel fysieke elementen als datatoegang via internet en combineert zo de beste elementen van analoge en digitale technologie.

Het ARTtrust zelf-certificeringssysteem wordt in meer dan 40 landen door kunstenaars, fotografen, galeries en verzamelaars gebruikt.

ARTtrust vergroot het vertrouwen van alle betrokkenen doordat het iedere pigmentprint het volgende meegeeft: traceerbaarheid, bewijs van authenticiteit en gecertificeerde informatie over de duurzaamheid van de print op specifieke media met behoud van vertrouwelijkheid aangaande transactie en eigendom.

De primaire doelgroep voor dit systeem bestaat uit fotografen en kunstenaars die de oplossing gebruiken, maar daarnaast ook printservicelaboratoria, kunsthandelaren (galeriehouders, veilinghuizen, enzovoort) en uiteindelijk het publiek en de particuliere kunstbezitter.

Een unieke, nieuwe technologie

Afbeelding van de fototags
ARTtrust geeft een unieke, niet verwijderbare, genummerde Bubbletag™ aan elk kunstwerk, die wordt geregistreerd op een website en kan worden geïnspecteerd door het publiek of iedereen die daarvoor toestemming van de kunstenaar heeft.

De BubbleTag™, die wordt geproduceerd door het bedrijf Prooftag™, bestaat uit doorschijnend polymeer waarin een willekeurig aantal luchtbellen wordt gegenereerd.

Voordelen van ARTtrust

Innovatief digitaal product 2010
  • Iedere print krijgt een unieke identiteit die directe visuele verificatie via internet mogelijk maakt en die kopers en verzamelaars vertrouwen biedt
  • De veiligste oplossing ter wereld voor identificatie en authenticatie van prints beschermt de kunstwerken en het auteursrecht van kunstenaars
  • Geen beperkingen qua substraat- of papiergebruik voor fotografen en kunstenaars, dus meer creatieve mogelijkheden
  • Duurzaamheid voor papier en media is getest door Wilhelm Imaging Research (meer dan 200 jaar, meer dan 60 jaar of onbekend voor media die niet door WIR zijn getest) om te zorgen dat het kunstwerk lang mooi blijft
  • Optionele online galerie biedt internationale zichtbaarheid.

ARTtrust partners

Wilhelm Imaging Research biedt onafhankelijke certificering van de levensduur van prints, die nuttig is voor erfgoedorganisaties, musea en veilinghuizen. Prooftag™ koos HP als partner vanwege de kwaliteit en de duurzaamheid van haar pigmentprints, die dankzij HP Vivera inkt de beste in hun klasse zijn.

ARTtrust Online is een zelf-regulerende Prooftag-oplossing voor identiteit en authenticiteit, die samen met HP is ontwikkeld en die ondersteund wordt door Wilhelm Imaging Research, gezaghebbend autoriteit op het gebied van de archivering en conservering van foto's en digitale prints HP LogoARTtrust Online is een zelf-regulerende Prooftag-oplossing voor identiteit en authenticiteit, die samen met HP is ontwikkeld en die ondersteund wordt door Wilhelm Imaging Research, gezaghebbend autoriteit op het gebied van de archivering en conservering van foto's en digitale prints Ontdek hoe toonaangevende kunstgaleries en kunstenaars ARTtrust-technologie gebruiken
      »Ontdek hoe toonaangevende kunstgaleries en kunstenaars ARTtrust-technologie gebruiken

Info over ARTtrust

ARTtrust is een internationale groep met het hoofdkantoor in Parijs, die gespecialiseerd is in de bescherming van kunstwerken. ARTtrust, dat opgezet is door HP en Prooftag en nader is uitgewerkt door Wilhelm Imaging Research, is in het leven geroepen om tracering en authenticatie van kunstwerken mogelijk te maken. Het beveiligingsconcept van ARTtrust is ontworpen en ontwikkeld door experts uit de foto-industrie, met waardevolle inbreng van enkele van de beroemdste hedendaagse kunstfotografen.
www.ARTtrustonline.com Niet-HP website