Ga naar inhoud
Grootformaat commerciële en industriële printoplossingen
 

Fotograaf Bruno Barbey produceert speciale fotoboeken van hoge kwaliteit met HP Indigo

 
 

"Met de HP Indigo digitale pers weet ik zeker dat ik eerst 100 en dan 200 of 300 exemplaren kan produceren en dan snel een
nieuwe uitgave kan uitbrengen die anders is."

— Bruno Barbey
fotograaf

De beroemde Parijse fotograaf Bruno Barbey weet precies hoe hij de beste opname kan maken. En hij reageert altijd snel reageren als er een inspirerend onderwerp voorbijkomt.

Feiten in het kort

  • Kunstenaars zoals fotograaf Bruno Barbey benutten de snelheid van de HP Indigo digitale pers om snel kunstprojecten te produceren.
  • De HP Indigo digitale pers biedt fotografen en ontwerpers de juiste afwerkings- en mediaopties voor het creëren van speciale kunstdrukken.
  • De digitale printtechnologie van HP Indigo stelt Barbey in staat de kwaliteit van offsetdruk te overtreffen.


Meer weten

Branche
»Ontdek wat HP fotografen en ontwerpers te bieden heeft
»Meer succesverhalen van klanten bekijken
  
Voornaamste producten
»HP Indigo pers 5500
»Alle HP Indigo persen
 »PDF-versie van dit verhaal bekijken (alleen Engels)
 »Learn more about Bruno Barbey (EN only)
 

  
 

Fotogalerie


» Groter weergeven

Toen de bekroonde fotograaf onlangs uit China terugkeerde van een sessie in Shanghai, was al gepland dat hij zijn foto's zou exposeren bij Galerie Lipao-Huang in Parijs. Maar Barbey zag een kans om zijn werk ook buiten de galerie te promoten. Hij besloot om een speciaal fotoboek te creëren met de foto's van zijn expositie: Shanghai Universelle.

Om dit fotoboek in beperkte oplage te printen en op tijd gereed te hebben vóór de opening van de expositie, vertrouwde Barbey op HP Indigo technologie.

Snelheid voor elke creatieve kans

Barbey is al 45 jaar lid van Magnum Photos. Hij geldt als pionier op het gebied van fotojournalistiek in kleur en is al heel lang vertrouwd met strakke deadlines. Maar het produceren van een kwalitatief hoogwaardig fotoboek was voor hem een nieuwe uitdaging, vooral ook omdat de expositie binnen drie weken zou worden geopend.

Met behulp van de HP Indigo press 5000 was e-Center, een betrouwbare Parijse printserviceprovider, graag bereid om Barbey te helpen dit fotoboek in recordtijd te produceren. De HP Indigo digitale pers heeft een hoge doorvoersnelheid, zodat strakke deadlines haalbaar zijn: 4000 4-kleuren kwarto-afbeeldingen per uur (two-up) Barbey legt uit:

Bruno Barbey

"Dankzij de snelheid van
de HP Indigo digitale pers kan
ik gemakkelijker direct reageren
op creatieve impulsen."Veelzijdigheid in dienst van de kunstenaar

Snelle productie om een deadline te halen kan bijdragen aan het realiseren van de visie van een kunstenaar, maar er is meer dan snelheid nodig om bijzondere kunst te maken. Met de HP Indigo digitale pers kon Barbey een speciaal fotoboek van 140 pagina's produceren dat echt uniek is: de eerste 100 exemplaren werden uitgevoerd als clamshell, inclusief een gesigneerde print.

De HP Indigo digitale pers maakt het produceren van bijzondere kunstprojecten gemakkelijker dankzij drie invoerladen die plaats bieden aan verschillende mediatypen en gewichten, van 50-lb gewoon papier voor tekst tot 130-lb omslagpapier. De digitale pers is compatibel met hoogwaardige afwerkingsoplossingen, zodat kunstenaars hun fotoboeken kunnen voorzien van een bijzonder omslag.

Bezoekers van de expositie Shanghai Universelle hebben dit uitzonderlijke boek enthousiast ontvangen. Er is zo veel vraag naar het boek, dat Barbey de mogelijkheid onderzoekt om nog een oplage te drukken.

"Met de HP Indigo digitale pers weet ik zeker dat ik eerst 100 en dan 200 of 300 exemplaren kan produceren en dan snel een nieuwe uitgave kan uitbrengen die anders is. Het is een voortreffelijke pers", zegt Barbey.

Bij Barbey’s boek is voor het eerst gebruikgemaakt van ARTtrust-technologie, een nieuw, zelf-certificerend systeem dat door HP samen met Prooftag™ is ontwikkeld.

Kwaliteit die geschikt is voor kunstfoto's

De HP Indigo digitale pers evenaart de kwaliteit en het kleurbereik van offsetdruk dankzij vloeibare HP ElectroInk en maximaal zeven inktkleuren. Hierdoor konden de schitterende kleuren en de complexe details die kenmerkend zijn voor Barbey perfect worden gereproduceerd in zijn nieuwste boek.

In de prints van Barbey doemt de skyline van Shanghai op met een precieze geometrie en in levendige tinten. Een metalen raster loopt als fijn kantwerk dwars over de grauwe skyline. Neonlicht gloeit in talloze tinten rood.

Barbey vond dat de HP Indigo digitale pers alles perfect heeft gereproduceerd. "Dankzij de HP Indigo zijn de prints in het boek schitterend", zegt hij.

"De kwaliteit van de kleurkalibratie is uniek— Je ziet exact
dezelfde kleuren die ik zag toen ik fotografeerde. "