Ga naar inhoud
Grootformaat commerciële en industriële printoplossingen
 

De HP Indigo WS6000p voert een producent van schoolfoto's het digitale tijdperk binnen met uitzonderlijke kwaliteit en besparingen

 
 

"Onze kosten liggen
ongeveer 60% lager nu
we foto's produceren
op de WS6000p."

— Morten Øyås
CEO
Fovea

Adobe Flash Player downloaden

Voor deze pagina is Flash Player versie 10.0.0 of hoger vereist.

Fovea maakt al schoolportretten sinds 1966. Het bedrijf heeft sindsdien film vervangen door digitale camera's en proefafdrukken door online previews en bestelopties. Maar één ding was tot voor kort nog bij het oude gebleven. Het Noorse bedrijf drukte de portretfoto's nog steeds af op zilverhalide printers.

Feiten in het kort

  • Fovea stroomlijnde het productieproces en verlaagde de totale kosten met circa 60% dankzij de HP Indigo WS6000p Digital Press en HP SmartStream Production Pro.
  • Met een HP Indigo WS6000p digitale pers die geconfigureerd is voor zeskleurendruk zijn fotorealistische prints voordeliger dan met zilverhalide.
  • Fovea heeft nu een bijna 300% hogere productiecapaciteit en een doorlooptijd van slechts vier dagen, in plaats van twee of drie weken.


Meer weten

Branche
» Speciale fotoproducten – homepage
» Meningen van klanten bekijken
   
Voornaamste producten
» HP Indigo WS6000p digitale pers
  » PDF-versie van dit verhaal bekijken
(alleen Engels)
 

Fotogalerie


» Groter weergeven


   
 
De stijgende fotopapierprijzen dwongen Fovea om een andere oplossing te zoeken, met meer capaciteit en een sneller productieproces – maar met dezelfde hoge kwaliteit. Nadat Fovea diverse persen had geëvalueerd, bleek dat de HP Indigo WS6000p digitale pers aan alle gewenste voorwaarden voldeed, én meer.

Uitzonderlijke fotokwaliteit

"Wij besloten de HP Indigo WS6000p aan te schaffen vanwege de lage productiekosten, de hoge capaciteit, de snelheid en natuurlijk de hoge kwaliteit", vertelt Jan Erik Larsen, quality manager bij Fovea.

Kwaliteit heeft bij ieder gespecialiseerd fotobedrijf de hoogste prioriteit. Fovea's HP Indigo WS6000p digitale pers met extra licht-cyaan en licht-magenta fotoinkt produceert fotorealistische prints met zeer natuurlijke huidtinten, structuren en schaduwen. Vanwege de uitstekende kwaliteit werd besloten om voortaan alle schoolportretten en groepsfoto's op de nieuwe pers te printen.

Morten Øyås, CEO van Fovea zegt:

Morten Øyås

"De WS6000p levert een veel hogere
kwaliteit. Dankzij de zes inktkleuren
zijn de resultaten beter dan die van
zilverhalide printers. "


De printkwaliteit is nog beter dankzij het speciale fotopapier van Felix Schoeller, dat voor de HP Indigo digitale pers ontwikkeld is.

Øyås merkt op: "Het Felix Schoeller papier ziet eruit als fotopapier en is veel voordeliger dan zilverhalidepapier."

De productiviteit overtreft de verwachtingen

Fovea kon de HP Indigo digitale pers gemakkelijk in zijn workflow integreren. De fotografen uploaden de opnamen aan het eind van de dag eenvoudig naar de FTP-server van Fovea. Ouders kunnen de foto's bekijken op de website van Fovea en foto's die zij mooi vinden bestellen. De volgende dag passen de technici de kleuren en de foto's aan, waarna ze via HP SmartStream Production Pro direct in productie genomen worden.

Fovea's HP Indigo WS6000p digitale pers is een roll-to-roll pers, die aangepast is voor enkelzijdige fototoepassingen en uitgerust is met een in-line lamineeroptie voor hoogwaardige afwerking. Het hele proces van bestellen tot verzenden duurt slechts drie of vier dagen, dat is drie tot vier maal sneller dan vroeger met Fovea's zilverhalideproces.

Øyås voegt eraan toe: "Als het nieuwe schooljaar begint, wil iedereen op de eerste of de tweede dag zijn foto laten maken. Nu we de portretten sneller kunnen printen, kunnen wij ook meer fotografen inschakelen. Ook de levertijd is heel belangrijk en wij hebben nu de beste levertijd in onze branche."

Met een printsnelheid van 4800 zes-kleurenfoto's van 20 x 25 cm per uur ziet Larsen al duidelijk verschil. "De totale productiviteit van de machine is nog hoger dan ik verwachtte."

Voordelige groeimogelijkheden

Deze combinatie van productiviteit en kwaliteit helpt Fovea om zijn leidende positie op de Noorse en Zweedse markt te versterken.

"Onze kosten liggen ongeveer 60% lager nu wij foto's op de WS6000p produceren, met name dankzij het papier en het printproces", legt Øyås uit.

De impact van de HP Indigo digitale pers is duidelijk zichtbaar in de jaarcijfers van zijn bedrijf:

"Wij leveren de foto's sneller en verdienen ook sneller,
wat een aantrekkelijk aspect is."